Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Ulldecona celebra el 20è aniversari com a Patrimoni Mundial del Conjunt Rupestre Abrics de l'Ermita

Els actes de celebració començaran aquest cap de setmana amb l’estrena de l’obra guanyadora del concurs de composició musical “La Banda (Sonora) del Nostre Paisatge”

Etiquetes   natura patrimoni, montsia, ulldecona, art rupestre

Publicat el12/7/2018

Ulldecona celebra el 20è aniversari com a Patrimoni Mundial del Conjunt Rupestre Abrics de l’Ermita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els abrics i l’ermita d’Ulldecona, al Montsià


Enguany es compleixen 20 anys de la declaració de l'art rupestre llevantí com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO. A Ulldecona els actes de commemoració comencen aquest mateix cap de setmana a l'Ermita de la Pietat amb l'estrena, per part de la Banda de Música, de l'obra guanyadora del concurs de composició “La Banda (Sonora) del Nostre Paisatge”, centrat en aquesta segona edició amb les pintures rupestres.

L'obra guanyadora, anunciada ja fa unes setmanes, és del compositor ampostí Tomàs Simón i es presenta sota el nom de “6.000 aC – La Llegenda més antiga de Catalunya”. A través de la música, l'autor descriu algunes de les pintures més representatives del Conjunt Rupestre i fa una descripció paisatgística, posant banda sonora a la visita que ell mateix va realitzar a aquest indret tant interessant. D'aquesta manera, a l'obra, de 16 minuts de durada, s'identifiquen fins a 8 moments musicals diferents. El Jurat del Concurs va estar presidit pel compositor i director Oscar Senent Orts, participant com a vocals els també directors i professors Daniel Iañez Barreda i Joan Nadal Girona. El premi de composició està dotat en 2.000 euros.

L'estrena, que s'emmarca a la vegada dins el cicle Patrimònium 2018, es farà dissabte, 14 de juliol, a les 22'30 a la mateixa Ermita de la Pietat i l'obra anirà acompanyada de projeccions d'Art Rupestre.

Dins la celebració d'aquests 20è aniversari, el proper 20 de juliol, en aquest cas a l'Oficina de Turisme, a les 19'30h es farà una xerrada sobre “Metodologia en l'anàlisi dels pigments de l'Art Rupestre Llevanti” que anirà a càrrec del professor Gianni Gallello, responsable del grup ArchaeChemis Departament de Química Analítica de la Universidad de Valencia i investigador Marie Curie per la Universitat de York (UK). En la seva intervenció, l'investigador presentarà el seu recent estudi sobre els materials que utilitzaven els autors de les escenes pintades en l'Art Rupestre Llevantí del nostre territori, i explicarà les tècniques no intrusives emprades pel seu equip d'investigació. D'aquesta manera, a banda de les cronologies, estils, significats i estats de conservació, Ulldecona fa un pas més per a donar resposta a un dels enigmes d'aquest llegat importantíssim del final de la prehistòria.



butlletí EbreActiu

comparteix-ho