Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El vi Colinas del Ebro blanc de la Terra Alta obté 95 punts Decanter

Es tracta d’un vi 100% garnatxa blanca, un dels primers projectes conjunts del matrimoni Núria Altés i Rafael De Haan

Etiquetes   de la terra, vi, enoturisme, gandesa, batea, cellers, terra alta, do terra alta, garnatxa

Publicat el21/5/2021

El vi Colinas del Ebro blanc de la Terra Alta obté 95 punts Decanter | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En el darrer número de la revista britànica especialitzada en vins Decanter, els Masters of Wine (MW) Sarah Jane Evans i Matthew Forster i la periodista Beth Willard han tastat 149 blancs monovarietals de cellers espanyols. Entre els seleccionats n'hi ha un de la DO Terra Alta: Colinas del Ebro blanc 2019, un vi 100% garnatxa de De Haan Altés Custom Cuvées (empresa del mateix grup del Celler Herència Altés ubicat entre Gandesa i Batea) que ha obtingut 95 punts. Es tracta d'una puntuació excel·lent que el situa entre un dels vins blancs fet amb una varietat autòctona de més qualitat de l'Estat espanyol i amb una millor relació qualitat-preu. La llista elaborada per la revista Decanter constata el bon moment dels vins blancs, amb estils i preus molt diversos. D'entre els vins tastats, n’hi ha set de qualificats d'extraordinaris (com el Colinas del Ebro blanc 2019) i setanta-set com altament recomanats.

La gamma de vins Colinas del Ebro (que inclou un blanc i un negre) va ser creada pel matrimoni Núria Altés i Rafael De Haan en homenatge als brigadistes internacionals que van lluitar a la Batalla de l'Ebre. Colinas del Ebro blanc és un monovarietal 100% garnatxa blanca, d’un color verd-palla, amb aromes de flors, préssec blanc i meló. En paladar és un vi concentrat, ample i vibrant, amb un petit toc d’amargor.

Aquest vi va ser un dels primers projectes d’Altés i De Haan. I el destí ha volgut que la nova seu del celler Herència Altés que també dirigeixen, estigui ubicada a la finca de Lo Grau de L’Inquisidor, molt a prop del Coll del Moro i envoltada d’altres espais històrics de la Batalla. Des d’aquest lloc, Altés i De Haan treballen i experimenten amb tècniques per millorar el procés de vinificació de la garnatxa blanca, varietat insígnia de la comarca que ha donat prestigi a la DO Terra Alta. I ho fan amb escrupolós respecte per l’entorn, tenint cura de la matèria primera, escollint els millors ceps i treballant segons les exigències de l'agricultura sostenible.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho