CAT | ES
Imatges en 3D d’una de les sis cavitats subterrànies que conformen les Coves Meravelles
Etiquetes natura entorn, coves meravelles, patrimoni natural, benifallet, baix ebre, terres ebre
Publicat el15/4/2020
El Grup d'Investigacions Espeleològiques (GIE) del Centre Excursionista de Gràcia, en una campanya que van fer a la Serra de Cardó, va descobrir la primavera de 1967 una sèrie de cavitats mentre estudiaven i investigaven les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet (Baix Ebre) com a Coves de l'Aumidiella i de les quals ens consten troballes arqueològiques del Neolític. El grup descobreix la Cova Marigot, l'Avenc del Sifó i la Cova Meravelles, que s'afegiran a les ja existents, amb les quals es conforma el que hom coneix en l'actualitat com a Coves Meravelles de Benifallet.
Les sis cavitats subterrànies són: Avenc del Sifó, Avenc del Cataclisme, Cova de l'Aumidiella Gran o de Xafa-roques, Cova Marigot, Cova del Dos i Cova Meravelles. La Cova Meravelles i la Cova del Dos són les dues cavitats obertes al públic. Es visiten les dues de forma guiada i amb una durada de 45 minuts.
La Cova del Dos
El nom de la cavitat li ve donat perquè té dues boques d'entrada. Dels seus 235 metres, només en són visitables 25. La cova té importància a nivell històric, ja que sempre ha estat habitada. Es tenen referències que durant la Guerra Civil Espanyola la població es va refugiar a la Cova del Dos.
S'hi pot veure la reproducció d'un vas campaniforme i d'una àmfora. Conformen, amb diferents puntes de llança i sílex i tres enterraments, les restes arqueològiques del Neolític trobades a les Coves de Benifallet. Tot el que es va trobar està dipositat al Museu Arqueològic de Barcelona i al Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta.
Vídeo realitzat per Captae amb el suport de la Diputació de Tarragona
Per: Redacció
Foto: Ajuntament de Benifallet
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: