CAT | ES
La campanya promoguda per la Federació Catalana DOP – IGP dedica un vídeo a cada DOP i IGP amb l’objectiu d’apropar aquests productes autòctons, excepcionals i oficialment reconeguts per la Unió Europea als consumidors
Etiquetes de la terra, dop baixebre montsia, oove, baix ebre, montsia, oliveres millenaries, productes ebrencs
Publicat el14/5/2024
Conegudes són les oliveres mil·lenàries de les comarques del Baix Ebre i el Montsià, no obstant això, potser no ho són tant les seves varietats –la morruda, la farga i sevillenca–, i com des de la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià produeixen els seus diferents olis d'oliva verge extra. Ens ho expliquen a peu de molí el gastrònom Pep Nogué i el Josep Lluís Cardona, president d'aquesta DOP del sud de Catalunya, al vídeo sobre la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià en el marc de la campanya En ruta! Amb en Pep Nogué. Una iniciativa de la Federació Catalana DOP – IGP composta per una vintena de vídeos protagonitzats pel cuiner i comunicador Pep Nogué, cadascun dels quals està dedicat a una Denominació d'Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Catalunya.
Es tracta d'un contingut audiovisual que té com a objectiu donar a conèixer els aliments de qualitat catalans, la importància del seu cultiu i elaboració per a la gestió del territori i la rellevància de consumir bons aliments a la taula. Els vídeos, amb un to amè i informal, desvelen tots els detalls sobre el cultiu o elaboració, les característiques i curiositats de cadascun d'aquests aliments tan arrelats al territori i que són productes autòctons, excepcionals, únics i oficialment reconeguts per la Unió Europea per la seva alta qualitat.
“Soc un enamorat del nostre territori i del seu patrimoni gastronòmic, la realització d'aquests vídeos l'he gaudit intensament perquè m'han permès conèixer de ben a prop què i qui hi ha darrere dels productes amb DOP i IGP catalans. He trepitjat camps de cultiu, visitat obradors, compartit estones memorables amb els productors i, sobretot, he conegut maneres de fer plenes de tradició, sistemes de producció respectuosos amb el medi ambient, sostenibles i d'una qualitat excepcional. És un goig poder participar en projectes com aquest que ens apropen, no només als nostres aliments, sinó també a la cultura i el saber fer dels pagesos i pageses del nostre país, perquè no ho oblidem “sense pagesia, no hi ha cuina”, destaca Pep Nogué.
Cada càpsula consta d'una visita a peu d'explotació, d'obrador, fleca, formatgeria, corral... mentre el gastrònom manté una conversa informal amb els protagonistes de cada episodi que expliquen la feina i sistema de producció que hi ha darrere de les diferents DOP i IGP, i que finalitza amb l'elaboració d'una saborosa i original recepta on el protagonisme el pren cadascun dels aliments amb aquests segells.
Josep Pere Colat, també president de la Federació Catalana de DOP – IGP, explica: “El principal objectiu de la Federació és apropar i donar a conèixer els productes amb certificació de qualitat als consumidors, és a dir, fer-ne divulgació. Amb aquesta campanya els camps i els obradors entren a les llars catalanes per descobrir molts detalls i curiositats d'aquests aliments que ben segur desconeixen”.
La campanya es va iniciar el 6 de novembre i s'allargarà fins al 2024. Des dels perfils socials de la Federació Catalana de DOP – IGP s'anunciarà la publicació de cadascun dels vídeos, els quals es podran veure íntegres al canal YouTube de la Federació.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: