Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La XIX Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) se celebrarà de forma virtual

Pel que fa al V Sopar de l’Extraverge, enguany serà per emportar i l’encarregat d’elaborar-lo serà el xef Vicent Guimerà, de l’Antic Molí d’Ulldecona

Etiquetes   vida activa, fires, fires gastronomiques, oli oliva, ribera ebre, priorat, terra alta, mora la nova

Publicat el28/1/2021

La XIX Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) se celebrarà de forma virtual | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La XIX edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO), que agrupa les almàsseres i productors de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, començarà demà divendres i s'allargarà fins al diumenge, amb totes les activitats adaptades en format digital, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les activitats es podran seguir a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Móra la Nova.

“Hem intentat fer totes les activitats que habitualment es feien a la FIO per a poder continuar pel mateix camí. No volíem suspendre-la, com hem vist que era possible adaptar les diverses activitats, hem decidit apostar-hi”, ha expressat la directora de la FIO i regidora de Fires de l'Ajuntament de Móra la Nova, Míriam Vinaixa.

L'organització de la fira ha apostat per fer un vídeo on totes les almàsseres participants quedin reflectides. Vinaixa ha destacat: “És un vídeo on aquelles persones que vulguin comprar oli trobaran tota la informació per poder fer-ho”.

La FIO donarà el tret de sortida amb l'acte d'inauguració i entrega de premis del concurs d'oli. Serà l'únic acte presencial, però no serà obert al públic. En aquest acte només hi podran assistir els guanyadors del concurs. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim i l'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné faran l'entrega dels premis.

Pel que fa al V Sopar de l'Extraverge, enguany serà per emportar. El xef Vicent Guimerà de l'Antic Molí d'Ulldecona ha elaborat un menú de sis plats utilitzant els olis guanyadors de la FIO. S'han venut fins a més de 120 tiquets del sopar.

També es farà un showcooking el dissabte a la tarda a càrrec de la xef, gastrònoma i divulgadora de l'oli, Montse Freixa. Una altra demostració gastronòmica que també es durà a terme serà l'elaboració de la clotxa el diumenge al matí, a càrrec de Lua Garcerán i Joan Casanova.

A la FIO 2021 també hi haurà dues jornades tècniques: “El patrimoni de les oliveres mil·lenàries del Sénia”, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, de la mà de Maria Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia. L'altra xerrada tècnica serà “Degusta Ribera d'Ebre”, a càrrec de Núria Descarrega de Ribera d'Ebre VIVA.


Per: Redacció

comparteix-ho