CAT | ES
Desde el mes de mayo, el boquerón se ha reproducido en la costa tarraconense con un tamaño mucho más comercial, que permite venderlo a mejor precio
Etiquetas gastronomia km0, producto km0, pescado azul, ametlla de mar
Publicado el19/7/2018
Reaparece el pescado azul con un tamaño excelenlen. Sorpresa entre los pescadores del cerco de la Ametlla de Mar por la presencia de especies con tallas grandes. Hace tres meses seguidos que las capturan, después de años con una profunda crisis que se ha cobrado hasta cuatro históricas empresas de La Cala. Las dos que siguen en activo consideran que es un respiro para el sector.
Després d'un fatídic inici al febrer, amb unes captures molt baixes i desànim entre els mariners, sembla que la llum també ha sortit pel sector de l'encerclament. Des del mes de maig, el seitó s'ha reproduït a la costa tarragonina amb una mida molt més comercial, que permet vendre'l a millor preu.
El sector no es confia, tot i les bones notícies, i continua reclamant els perquès sobre la desaparició durant tots aquests anys del peix blau a Tarragona. Des de principis d'any, s'està realitzant un estudi científic a tot el Mediterrani nord-occidental, que incidirà en els caladors del golf de Sant Jordi i del delta de l'Ebre, i que en determinarà les causes.
Font La Cala rtv
Selección de enlaces: