butlletí EbreActiu

CAT | ES


Molt bona acollida al 1er curs d'identificació d'ocells marins de l'Associació Pelagicus

Es va celebrar dissabte 16 de febrer a les instal·lacions de la Fundació Plegadis a la Ràpita. El biòleg Ricard Gutiérrez i l’ambientòloga Emma Guinart van ser els ponents encarregats del curs

Etiquetes   natura, ornitologia, jornades, delta ebre

Publicat el18/2/2019

Molt bona acollida al 1er curs d’identificació d’ocells marins de l’Associació Pelagicus | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Un moment de la xerrada de l’ambientòloga Emma Guinart. Foto: cedida


Un total de 16 persones arribades des de diferents poblacions de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, Castelló i les Illes Balears van seguir el dissabte 16 de febrer el curs que, a les instal·lacions de Fundació Plegadis al Delta de l'Ebre, va organitzar l'Associació Pelagicus amb la col·laboració de la pròpia Fundació Plegadis i la Fundació Baleària. Durant tot el cap de setmana, els ocells marins hivernants de l'entorn del Delta de l'Ebre, les seves famílies i, en particular, les espècies de vertebrats marins amenaçades d'extinció que són presents a Catalunya van protagonitzar una acció formativa en principi dirigida a estudiants de Biologia i Ciències Ambientals interessats en la natura i el coneixement de la fauna i professionals del sector ambiental i turístic que va atreure també “a públic en general que volia conèixer la fauna marina”, explica Sergi Sales, coordinador de projectes de Fundació Plegadis .

La jornada lectiva va començar a les 8.30 del matí i, fins les 19.00. es van succeir a les instal·lacions de la Fundació Plegadis diferents sessions lectives que van permetre tots els assistents aprendre tècniques per identificar els ocells al camp de forma precisa, reconèixer les famílies d'ocells marins de Catalunya, identificar i datar les espècies d'ocells marins hivernants presents al Principat i, també, descobrir quins són els vertebrats marins –ocells, quelonis, taurons i cetacis- inclosos al catàleg d'espècies amenaçades d'extinció amb presència a Catalunya. De tot plegat es van encarregar el biòleg, ornitòleg i especialista en fauna litoral i marina Ricard Gutiérrez i l'ambientòloga i també especialista en fauna litoral i marina Emma Guinart.

La Fundació Plegadis va néixer l'any 2017 i disposa d'un centre d'educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l'Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic. “Per nosaltres, treballar amb entitats com Pelagicus i poder acollir cursos com el d'aquest cap de setmana és motiu d'orgull”, explica Sergi Sales.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó

comparteix-ho