CAT | ES
Els forns dels municipis d’Aldover, Xerta i Paüls ja es preparen per a elaborar la tradicional fogasseta, un format de pa que s’elabora expressament i únicament per a celebrar el Dijous Jarder
Etiquetes vida activa, tradicions, aldover, xerta, baix ebre, terres ebre
Publicat el9/2/2021
Trobareu fogassetes a:
FORN DE PA BERTOMEU
Carrer Sant Francesc, 12
43591 ALDOVER
Tel. 977 473151
Web
FORN DE PA MIQUEL CORTIJOS
Carrer Carretera, 22
43591 ALDOVER
Tel. 977 47 30 62 - 649 769 001
FORN DE PA CAL PORTAL
Carrer Santa Quitèria, 34
43592 XERTA
Tel. 977 47 36 38
Web
FORN DE PA CAL PORTAL
Carrer Placeta, 5
43593 PAÜLS
Tel. 977 977 492 286
Web
Aquest dijous 11 de febrer se celebra al Dijous Jarder. Els forns dels municipis d'Aldover, Xerta i Paüls (Baix-Ebre) ja es preparen per a elaborar la tradicional fogasseta, un format de pa que s'elabora expressament i únicament per a aquesta jornada. La fogasseta té forma rodona i aplanada, amb uns talls en forma de quadrícula a la part superior. Es cou en forn de llenya i es prepara en diferents mides, petita, mitjana i gran.
La tradició diu que es farceix d'una truita amb llonganissa, alls tendres i carxofa, dos productes de l'horta que es troben en temporada. Se sol menjar en una sortida amb la família o amics als afores del poble o a la vora del riu.
Podeu seguir la recepta a BenRemenat.cat
Fotos: cedides BenRemenat.cat
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: