CAT | ES
Taronges i mandarines, el fruit d’hivern per excel·lència
Etiquetes productes montsia, producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, terres ebre, taronges, clementines, mandarines, productes del montsia, clementines IGP Terres Ebre
Els cítrics són una de les principals fonts de vitamina C. Rics en antioxidants ajuden a reforçar el nostre sistema immunitari. Les condicions edafoclimàtiques específiques del Montsià confereixen als cítrics cultivats en aquesta comarca d'un sabor i aroma diferencials.
Les principals varietats de taronja que es conreen són la navelina, la navelate o la València late. Les primeres taronges de la temporada són les navelines que podem trobar als mercats i fruiteries a mitjan octubre. La navelate la trobarem del gener fins a finals de març. La València Late, la més tardana, es començar a collir al març i és la varietat amb més contingut de suc.
Des de l'any 2003, les mandarines del Montsià estan reconegudes amb el segell IGP Clementines Terres de l'Ebre. De pell fina i coloració intensa, molt sucoses i dolces, són molt apreciades pel consumidor. La Clementina fina, la Hernandina i la Clemenules són les varietats més conreades a la comarca.
Al mes d'octubre es comença a comercialitzar la varietat més primerenca, la Cemenules. La segueix la fina i la temporada acaba a finals de gener amb la més tardana, l'Hernandina.
Es consumeixen majoritàriament com a fruita fresca i en suc i les mandarines són ideals per als més menuts de casa, per la facilitat a l'hora de pelar-les. S'elaboren melmelades, postres i gelats i per aromatitzar molts dolços de la cuina tradicional. També s'utilitzen en plats salats i en amanides.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: